И жените, и мъжете (учудващо) носят от хиляди години. За жените в

...
И жените, и мъжете (учудващо) носят от хиляди години. За жените в
Коментари Харесай

8 интересни факта за червилото

И дамите, и мъжете (учудващо) носят от хиляди години. За дамите в предишното даже е било акт на феминизъм. А стремежът за красиви устни не стихва и до ден сегашен. Може би това е един от дребното артикули, които в никакъв случай не са излизали от мода. С следващото нанасяне на цветния мус по устните ни, девойки, се запитахме дали има нещо, което не знаем за него. Оказа се, че да.

Скъпоценни камъни по устните?!

Първите изкуствени червила са се появили преди 5000 години в Месопотамия. Тогава дамите са смилали скъпоценни камъни и са ги нанасяли по устните си. Единственият аршин, по който ги избирали, бил те да бъдат с розови или червеникави оттенъци. Понякога добавяли и стрити инсекти, с цел да се реализира избран колорит.
               
на Юли 29, 2019 в 11:54 PDT

Някои червила имат рибна съставна част

Факт. Има червила, които съдържат рибни люспи от херинга, тъй като придават несравним искра на устните. Как можете да разберете, че вашето червило ги съдържа? Проверете дали в състава му има " гуанин "  – научното име, с което е обозначено това вещество, направено от рибни люспи. Към днешна дата към този момент са основани доста синтетични заместители на тази съставна част, тъй че не е наложително във вашето червило да я има. А и за в допълнение утешение – жените през Средновековието са оцветявали устните си с печена овча лой, примесена с пюре от червени корени... Май това с люспите е по-приемливо.
               
на Юни 25, 2019 в 6:10 PDT

За малко да бъде неразрешено в Ню Йорк 

През 20-те години на предишния век управляващите в Ню Йорк обмислят възбрана на червилото заради опасения, че продуктът може да токсини мъж, който е целунат от жена, оцветила. А за какво? Някои от червилата съдържат олово.

Има още...
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР